söndag 29 mars 2009

Allmänbildning.

Jag tittar på repriserna av Vem vet mest? i väntan på Sandra. Och ibland undrar jag lite över min allmänbildning. Frågan om vilket bryggeri som gett namn åt en populär rekordbok missade jag totalt då jag skrek ut HEINEKEN! (Pucko). Men när man fick höra en bit ur Oxygene visste jag direkt att det var Jean Michel Jarre som var svaret. Någon nytta ska man väl ändå ha haft av sina gamla pojkvänner. Särskilt sådana med specialintresse för olika sorters syntar.

Killen som lärde mig allt om Jean Michel Jarre gav mig även begreppet "strumpbett" vilket jag är evigt tacksam för. Vad kallar man annars den där ringen som vanliga strumpor lämnar på benet? För att undvika strumpbett lärde han mig också att alltid vika ner kanten på strumporna för att lätta på strumptrycket.

Vilket jäkla inlägg. Det är tydligen sånt här jag grubblar över på söndagseftermiddagar.

Här. Lyssna på lite JMJ istället.

2 kommentarer:

Virre sa...

Jag viker alltid ner strumpkanten för att undvika "strumpbett"...må vara löjdigt, men ack så bra!

serv sa...

Man lär sig något nytt varje dag. Elin, jag gillar din allmänbildning. Och. Jag gillar svt PLAY - har börjat kolla alla avsnitten av Mia & Klara och ska lätt ge mig på Vem vet mest som kvällunderhållning snart. Saknar Sverige? Nä, men en tv ibland..